Tuesday, 4 February 2014

Olive Oil – Al-Zahra – Minyak Zaitun Untuk Rambut & Kulit

Al-Zahra Olive Oil for Hair & Skin

Khasiat:
 
1. Menyuburkan Rambut

Minyak zaitun mengandungi banyak protein sayuran yang sangat bermanfaat bagi pertumbuhan rambut. Cara penggunaannya, sapukan beberapa titis minyak zaitun pada kulit kepala dan ramas sambil dipicit perlahan-lahan. Sebelum menyapu minyak zaitun ini, pastikan rambut anda sudah dibersihkan terlebih dahulu.
 

2. Merawat Rambut Kering

Sapukan minyak zaitun secukupnya pada rambut, lalu gosok-gosok secara perlahan, kemudian biarkan sebentar sebelum bilas. Penggunaan minyak zaitun akan membuat kelembaban pada rambut anda kembali normal, dan rambut kering akan dapat dihindari.
 

3. Membuat Rambut Mudah Diatur

Minyak zaitun dapat digunakan untuk mengatasi masalah rambut yang kusut serta kaku agar menjadi lebih mudah diatur. Caranya, titiskan minyak zaitun secukupnya pada telapak tangan lalu usapkan pada seluruh bahagian rambut dari akar hingga hujungnya. Setelah itu, biarkan selama 15 minit sebelum membilasnya dengan air sampai bersih.
 

4. Kecantikan Wajah

Untuk membuat wajah lebih lembut dan cerah, minyak zaitun dapat digunakan sebagai masker. Usapkan minyak zaitun pada wajah. Hati-hati jangan sampai terkena bahagian mata, biarkan 10 minit sebelum cuci dengan air bersih.
 

5. Kecantikan Kaki
 
Kaki pecah-pecah atau kasar boleh diatasi dengan perawatan minyak zaitun. Sapukan minyak zaitun ke telapak kaki dan sekitar pergelangan kaki, bungkus dengan kaus kaki dan kenakan pada waktu tidur di sebelah malam.Pagi harinya, kesan minyak zaitun pada kulit sudah mulai terasa. Terapi ini juga bisa dilakukan pada tangan. Lakukan secara rutin selama satu bulan dan lihat hasilnya.
 

6. Kecantikan Tubuh
 
Mencampur minyak zaitun dengan garam kasar juga boleh dilakukan sebagai scrub. Selain membantu pengelupasan sel-sel mati, pemakaian minyak zaitun pada tubuh boleh membuatkan kulit menjadi lebih cerah.


Al-Zahra Olive Oil For Hair & Skin – Minyak Zaitun Al-Zahra Untuk Rambut & Kulit

Harga Istimewa untuk pembeli di blog KedaiArabMurah

1 botol (100ml) = RM22

 

Cara-cara untuk membuat pesanan (klik sini)

 

Hubungi kami segera untuk pesanan : 019-2298085

Hubungi di Facebook :

https://www.facebook.com/kedaiarab.murah 

https://www.facebook.com/kedaiarabmurahmalaysia

Hubungi di Twitter :

https://twitter.com/KedaiArabMurah

0 comments:

Post a Comment

Jika Anda mempunyai sebarang pertanyaan, cadangan atau pesanan sila tinggalkan komen anda dibawah. Insya Allah