Wednesday, 11 September 2013

Habbatus Sauda' - Al Barakah

Al-Barakah Habbatus SaudaAl-Barakah Habbatus Sauda - Habbatul Barakah
Habbatus Sauda ini merupakan makanan sunnah. Diamalkan sebagai dietary supplement yang boleh meningkatkan daya ketahanan tubuh badan dan mencergaskan minda. Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Hadithnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain ”Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

Antara khasiatnya:

• Menghancurkan batu karang
• Lenguh-lenguh dan lumpuh
• Gastric/ulser
• Lelah
• Radang buah pinggang
• Kencing manis
• Darah tinggi/ jantung
• Batuk. Selesema
• Kemandulan
• Sakit otot dan sendi
• Keguguran rambut
• Sukar tidur
• Kadar kolesterol
• Sembelit
• Gout
• Resdung
• Membuang angin
• Pening kepala/migrane
• Bisol dan ketumbuhan
• Batu hempedu
• Luka-luka di hati
• Paru-paru berair
• Gusi berdarah
• Senggugut
• Obesiti/kegemukan

PANDUAN UMUM PENGAMBILAN HABBATUS SAUDA'

Adakah ia selamat di makan ?

Ia tidak mengandungi sebarang bahan pengawet, perasa tiruan, pewarna tiruan dan campuran bahan kimia, malah ia mengandungi unsur-unsur atau zat-zat yang memang di perlukan oleh tubuh badan manusia. Ianya selamat untuk dimakan dalam dosage yang betul.


Adakah orang yang sedang berpenyakit boleh mengambilnya ?

Ia bukan sejenis ubat yang dihasilkan secara kimia. Ia adalah makanan semulajadi yang mengandungi banyak khasiat, yang dapat membantu proses pemulihan sistem tubuh badan manusia. Ianya boleh diandaikan seperti pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan yang tidak mendatangkan mudarat kepada badan manusia.


Apakah krisis pemulihan?

Ianya merupakan satu tanda bahawa mekanisma dalam badan telah berfungsi. Apabila badan telah mempunyai tenaga yang cukup sel badan akan cuba membuang toksik dan memulih, akibatnya  tanda-tanda seperti cirit- birit, demam dan sebagainya muncul.


Apakah tindakbalas yang biasa berlaku kepada pengamal yang sihat ?

Tindak balas adalah berlainan mengikut tahap kesihatan badan individu, jika pengamal itu benar-benar sihat, maka dia mungkin tidak mengalami sebarang simptom ataupun simptom yang kecil sahaja.


Mengapa pengamal berasa lapar selepas memakan Habbatus Sauda' ?

Enzim dalam Habbatus Sauda' membantu dalam proses pencernaan, maka perut akan lebih cepat "kosong". Bila perut kosong kita akan berasa lapar, hakikatnya nutrient yang diperlukan oleh badan sudah cukup. Tetapi kerana perasaan lapar, kita makan lagi makanan yang berlebihan, akibatnya berat badan akan naik.


Mengapa kita berasa letih selepas memakan Habbatus Sauda' ?

Badan kita sebenarnya mempunyai pH alkali (pH 7.3), tetapi kerana kita telah makan makanan yang berasid dengan berlebihan seperti nasi, daging dan sebagainya, maka badan kita akan mempunyai nilai pH berasid. Habbatus Sauda' ialah makanan alkali.Oleh itu selepas memakan produk ini badan kita akan cuba menstabilkan nilai pH dalam badan, akibatnya kita mungkin berasa letih.


Mengapa ada pengamal yang sembelit selepas memakan Habbatus Sauda' ?

Ini kemungkinan disebabkan oleh sistem penghadaman yang tidak berkesan mengakibatkan sisa tertinggal dalam usus. Selepas mengambil produk ini, badan kita cuba membuang sisa dalam usus dan kemungkinan mengakibatkan sembelit bagi jangkamasa pendek.


Mengapa paras glukosa darah meningkat selepas mengambil produk ini ?

Habbatus Sauda' mempunyai mineral yang dapat membantu insulin berfungsi dengan lebih berkesan dan merendahkan paras glukosa dalam darah. Akan tetapi, seperti juga mekanisma badan yang lain, kawalan paras glukosa dalam darah berkait dengan diet dan hormone. Oleh itu pada peringkat awal pengambilan produk, badan akan membuat permulihan yang akan menyebabkan simton paras glukosa naik untuk jangka masa singkat.


Kenapa ada pengamal mengalami sakit di sendi dan asid urik yang lebih tinggi dalam darah selepas pengambilan HabbatusSauda' ?

Sakit sendi adalah disebabkan oleh asid urik yang terkumpul di bahagian sendi. Selepas memakan Habbatus Sauda' sistem pertahanan badan akan meningkat, sel darah putih dalam badan akan cuba membuang asid urik dari sendi yang terkumpul dalam sendi dan mengakibatkan perasaan sakit. Asid urik dari sendi akan dihantar melalui darah ke ginjal untuk dikumuhkan, maka paras asid urik dalam darah akan meningkat buat sementara waktu.


Bolehkah Habbatus Sauda' diambil bersama ubat ?

Boleh, tetapi pastikan Habbatus Sauda' diambil terlebih dahulu (sebelum makan) dansekurang-kurangnya 3 jam kemudian (selepas makan) baru ambil ubat. Elakkan darimakan serentak (pada masa yang sama) kerana ia mungkin menjejaskan khasiat yang terkandung secara semulajadi pada Habbatus Sauda'.


Info Produk

Spesifikasi : Shiffa Home  AL BARAKAH Habbatus Sauda
Isi : 30 kapsul minyak
Kandungan : 500mg minyak habbatus sauda setiap satu kapsul
Produk: Shiffa Home
Buatan : Turkey

Minyak Habbatus Sauda Al Barakah Shiffa Home. Setiap pek mengandungi 30 biji softgel. Setiap softgel mengandungi 500mg Minyak Habbatus Sauda. Softgel merupakan minyak habbatus sauda yang di pek secara moden, mudah dibawa ke mana-mana.
Teknik Perahan Sejuk menghasilkan kualiti minyak habbatus sauda yang bermutu tinggi. Minyak habbatus sauda yang dihasilkan melalui proses ini berwarna kuning emas, berbanding dengan perahan panas yang menghasilkan minyak yang berwarna hitam.
Tiada Kesan Sampingan dan Selamat Digunakan. Bebas Dari Dadah, Racun Dan Bahan Kimia. Ia Bukan Ubat Tapi Makanan Tambahan. Amalan Berterusan Dapat Menyembuh Dan Mengurangkan  Masaalah Kesakitan. Insya Allah....


Cara pengambilan:

1-2 kapsul 3X sehari Dewasa
1 kapsul 3X sehari kanak-kanak


Harga pasaran di Malaysia ialah RM17 sekotak.
Harga Istimewa untuk pembeli di blog KedaiArabMurah
1 kotak = RM15


Cukup murah !!! Cukup murah !!! Cukup murah !!!
Cepat-cepat, sebelum kehabisan stok.

Cara-cara untuk membuat pesanan (klik sini)


Hubungi kami segera untuk pesanan : 019-2298085
Hubungi di Facebook :
https://www.facebook.com/kedaiarab.murah
https://www.facebook.com/kedaiarabmurahmalaysia
Hubungi di Twitter :
https://twitter.com/KedaiArabMurah

0 comments:

Post a Comment

Jika Anda mempunyai sebarang pertanyaan, cadangan atau pesanan sila tinggalkan komen anda dibawah. Insya Allah